”Nu există popoare bune şi popoare rele. Există doar oameni buni şi oameni răi”

PERFORMANTE DE INVIDIAT LA SCOALA DIN ORAS

Scoala Al. I. Cuza din Podu Iloaiei se poate mandri cu performante de invidiat chiar si pentru o parte dintre scolile din Municipiul Iasi. Scoala seafla in centrul unor proiecte recunoscutela nivel national si intretinute de entuziasmul si daruirea unor profesori si elevi deosebiti. Excelenta didactica este la ea acasa iar permantele elevilor sunt lesne de observat pe peretii plin de trofee si de diplome. Având in vedere legatura destul de stransa pe care o are orasul cu istoria comunitatii evreesti, aici se desfasoara un simpozion national foarte apreciat de specialisti...
Scoala ,,Al. I Cuza ,, Podu Iloaiei a organizat editia I a Simpozionului National cu tema ,,EXERCITII DE MEMORIE SHOAH- HOLOCAUST“ la data de 10 octombrie 2009. 
 Simpozionul a fost unicat la nivelul localitatii prin participarea a numeroase personalitati:- Petrica Baciu – primarul localitatii PODU ILOAIEI - Prof.univ.dr.IOAN CIUPERCA de la Univ.,,AI I CUZA“ facultatea de istorie - Lacramioara Iordachescu, inspector de istorie I.S.J. Iasi - Iulian Gherca, presedintele ONG „PRO NATIO“. - Preot Vasile Sirbu, Preot Ioan Dragoi-paroh la biserica ortodoxa „Sf Nicolae“ PODU IOAIEI. La Simpozion au participat profesori de specialitate din tara precum si profesori de alte specializari.Simpozionul a avut ca obiectiv principal didactica predarii problemei Holocaustului pe intelesul elevilor si sa le trezeasca interesul pentru cunoasterea si aprecierea rolului comunitatii indifferent de etnie, sa-si insuseasca valorile europene: toleranta ,interculturalitate si incluziune. Elevii au elaborate materiale(interviuri cu personalitati locale,expozitie de desene). Au aparut articole in tara (Radio Iasi), si in strainatate promovind imaginea scolii si a localitatii.Editia a II a Simpozionului National cu tema „Exercitii de memorie Shoah-Holocaust“ va debuta pe 8 octombrie 2010 cu urmatoarele activitati: Comemorarea zilei Holocaustului prin vizita la cimitirul evreiesc din localitate.Lansarea electronica a programului si a metodologiei. Activitatile Simpozionului se vor finaliza in iunie 2011 cu prezentarea lucrarilor participantilor, si pe 29 iunie 2011 cu lansarea Publicatiei Simpozionului.